600x400-hydrus

In sommige Europese landen is harsontsmetting verplicht voor ontharders die ingezet worden voor de behandeling van drinkbaar water. Zelfs als het niet wordt opgelegd, wordt regelmatige harsontsmetting aangeraden om de groei van bacteriën en de bijhorende vervuiling van het behandelde water te vermijden.

 

DE HARSONTSMETTING VAN GULDAGER
Automatische ontsmettingssystemen voor waterontharders produceren actief chloor via pekelelektrolyse tijdens de regeneratie van ontharding. Chloor komt in contact met hars samen met het pekelwater en draagt bij tot de waterzuivering. De chloorresten worden er op het einde van het regeneratieproces uitgespoeld (spoelcyclus).

UniSoft® Hydrus

Hydrus-klep De Hydrus-klep is een klep met meerdere poorten die de stroom door het systeem bedient via een enkele tank. Daar het ontworpen werd om inherent te kunnen worden gekoppeld aan andere Hydrus-kleppen, kan  zodoende eenvoudig uitgebreid worden naar configuraties met meerdere tanks.

 

De Hydrus gebruikt waterdruk om de interne zuigers door werkings- en regeneratiecycli te bewegen. Het maakt geen gebruik van elektrische onderdelen, en is dus geschikt voor installatie in de meest afgelegen omgevingen. Alle regeneratiesequenties en de timing worden beheerd via een hydraulische controleschijf aan boord.

 

De Hydrus gebruikt een hydraulisch startsignaal om een regeneratie of terugloop te starten. Smart Start Controller De Smart Start Controller is de interface tussen de elektrische signalen en het hydraulische signaal dat nodig is voor de Hydrus-klep. De Smart Start Controller maakt gebruik van een vergrendelend elektromagnetisch ventiel met laag voltage om dit hydraulische signaal te genereren. De Smart Start werd ontworpen om heel wat verschillende soorten input mogelijk te maken, wat zorgt voor een grote flexibiliteit op het vlak van systeembediening. De Smart Start Controller omvat ook een geïntegreerde klok en timer die gebruikt kunnen worden om een regeneratie te starten of om een extern startsignaal uit te stellen tot een moment buiten de piekperiode.

 

Bedieningsaccessoires

 

De Smart Start Controller heeft twee inputs voor droog contact die gebruikt worden voor het activeren van een regeneratie. Enkele van de typische toestellen die op die inputs aangesloten kunnen worden, zijn: een volumeresetmeter, een differentiële drukschakelaar of een kwaliteitsalarm.

OVER GULDAGER A/S

Guldager is een Deens familiebedrijf. Het bedrijf werd in 1946 opgericht en is vandaag de dag een modern bedrijf dat internationaal vertegenwoordigd wordt door dochterondernemingen, agenten en dealers. We beschikken over jarenlange ervaring, een uitgebreide knowhow die we steeds up-to-date houden en de modernste technologieën om te voldoen aan de meest uiteenlopende behoeften van onze klanten.

Contact

Guldager A/S is een internationaal bedrijf dat helemaal ten dienste van zijn klanten staat. Overal ter wereld kunnen onze klanten op ons rekenen voor een uitgebreide dienstverlening en ondersteuning. Neem contact op met een medewerker van het Guldager-team. Wij staan voor u klaar.

Details >

Guldager N.V. Halleweg 385 1500 Halle Belgique Tel: +32 2 569 09 73